Agenda 24 - 31 augustus

Hier de leukste tips voor deze week! In de zomermaanden worden verschillende leuke activiteiten georganiseerd. De leukste heb ik voor jullie uitgekozen.

24 Augustus Bourgondisch eten!

Bourgondisch Beilen
Bourgondisch Beilen

Bourgondisch Beilen is een heerlijk mini festival waarbij je kleine gerechten kunt proeven van de lokale restaurantjes.


Om 15:00 start Bourgondisch Beilen bij het gemeentehuis. 12 restaurants doen hieraan mee en het thema voor dit jaar is Ierland.


Zelf ben ik erg benieuwd naar de ribeye van de Smoker met irish Cashel Blue cheesdip en een koude coddle. Als toetje de chocolat-Whiskey cake met honing... hmmm..

Nadat je je bij je rondgegeten hebt kun je het er weer af dansen. Om 21:00 treed de vrolijke band rapalje op!

25 Augustus reeën wandeling dwingelderveld

Wanneer je overdag lekker rustig aan hebt gedaan en wat rond gekeken hebt in de buurt (of bij zoo bizar in orvelte) kun je na het avondeten (zelf gemaakt of bij rickies boeren bistro) oo zoek gaan naar reeën.


Er is nog plek beschikbaar voor de reeën wandeling op het dwingelderveld. 


Reeën wandeling Dwingelderveld

Ga mee op zoek naar deze prachtige, sierlijke dieren. De gids neemt u mee naar plekken waar vaak reeën worden gezien. Maar de natuur heeft nog veel meer moois te bieden als het begint te schemeren. Pak uw verrekijker, trek laarzen of stevige schoenen aan en regenkleding in de rugzak. Reeën kunnen erg goed horen dus krakende kleding kunt u beter thuislaten.


Aanmelden kan Hier

26 Augustus bezoek een rommelmarkt

In gasselte is er deze dag een braderie met vlomarkt. Leuk om even overheen te struinen. En wanneer je er toch bent, bezoek gelijk even de schaapskooi en doe een wandelingetje over het drouwenerzand! 

27 augustus wichelroute lopen

Er zijn maar weinig mensen die dit kunnen kunnen. Persoonlijk ken ik er niet eentje.. Leer wichelroede lopen!


Oké mischien zal niet iedereen hier warm voor lopen maar je moet toch minstens iets nieuws geprobeerd hebben tijdens je vakantie? 


Maandag 27 augustus van 10:30 tot 12:30 kun je leren wichelroede lopen bij hunebed D42. 

28 augustus Demonstratie schapendrijven

Altijd al willen weten hoe een herder zijn schapen bij elkaar krijgt? Deze dag kun je zien hoe het allemaal in zijn werk gaat.


Demonstratie schapendrijven in exloo start om 14:00

29 Augustus trappen happen en stappen

Eigenlijk hoort deze nog bij 28 augustus maar omdat 4 dagen fietsen best langs is..


Ja je leest het goed! Fietsen en eten en stappen, het kan allemaal. Je kunt in totaal 4 dagen mee doen. Maar 1 dag is ook prima hoor. Er zijn verschillende routes die je kunt fietsen uitgezet. Er is zelfs een speciale scootmobile dag! 


Je fietst een leuke route, komt langs verschillende leuke activiteiten (klimbos, marktjes, etc) en ondertussen ontvang je bij de verschillende restaurants langs de route een hapje. Aan het einde of tussen het fietsen door kun je genieten van live muziek (het stappen)


Meer informatie over Trappen happen en stappen vind je hier.

30 Augustus donderdag meppeldag

Tja.. te veel om op te noemen. Het is gewoon een hele mooie dag om Meppel te bezoeken. Er worden die dag verschillende activiteiten georganiseerd: kinder activiteiten, markten, optredens van verschillende artiesten. 

Het is de laatste donderdag meppeldag van dit jaar. Alleen deze donderdag is er een optocht te zien (start om 19:00)

Voor meer informatie klik je hierrrr

31 Augustus Bajescamping

Altijd al willen weten hoe het is om in de gevangenis te zitten? Nu is je kans!

Op 31 augustus kun je overnachten op de bajes camping in het gevangenis museum in veenhuizen


’s Middags is er tijd om de tent op te zetten en een kijkje te nemen in het museum. Na sluitingstijd gaan de hekken op slot, men zit echt opgesloten. De kampeerders staat van alles te wachten: na de gezamenlijke bajeshap volgt een spannend uitbraakspel. Met bloedstollende verhalen rond het kampvuur wordt de nacht afgesloten en zoekt iedereen zijn of haar tent op. Er loopt een strenge bewaker rond om te controleren of niemand ontsnapt. Na het bajes-ontbijt wordt iedereen weer vrijgelaten en is men een ervaring rijker.

Voor het kamperen zijn alleen een tentje en slaapspullen nodig, voor de rest wordt gezorgd..

De bajescamping is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar (minimaal 1 volwassene per 4 kinderen).
Aanmelden kan via een mailtje naar: info@gevangenismuseum.nl

1 september

Een cultureel dagje word het vandaag.

Als eerste is er het wat n kuns t kunstfestival, waarbij verschillende kunstenaars laten zien hoe ze kunst maken. Van handwerken, bodypaint tot digitale kunst. Ik hoorde ook iets over kookkunsten.


Maar om het echte Drentse leven te bewonderen kun je deze dag ook naar een museumboerderij. 1 september zullen er ook daadwerkelijk mensen aan het werk zijn in de boerderij. Op de ouderwetse manier dan hè.