Leuk dat Huisje Drenthe, maar wie zijn jullie dan eigenlijk? Nou dat ga ik hier eens even vertellen. Wij zijn Helga 29 jaar en Simon 35 jaar wonend in Beilen. Hier hebben wij sinds kort een leuk vrijstaand huis gekocht en wonen wij samen met bo (de kat), Felix (de skink), 5 kipjes en meneer haan. Van maandag t/m vrijdag gaan we allebei gewoon netjes naar het werk. Allebei werken we met röntgenstraling, maar dan net ietsjes anders. Ik, Helga werk als röntgenlaborant in het ziekenhuis en Simon die onderzoekt lasnaden door middel van röntgen. Het röntgenkoppel dus.

Wanneer we niet aan het werk zijn gaan we vaak het huis uit. We houden allebei van reizen, gezellig doen met vrienden/familie of in de natuur zijn. Sinds kort hebben wij een metaaldetector waar we ook graag even mee op pad gaan. Op zoek naar de schatten van Drenthe en munten voor Simon zijn verzameling. Een andere grote passie van Simon is duiken. Dit doen we samen in het buitenland. In Nederland duikt hij alleen, ik ga de kou hier niet trotseren. Ik blijf liever letterlijk achter de geraniums. Binnen plantjes kweken en verzorgen. Ook ben ik graag creatief bezig en klust Simon graag. Duidelijk is denk ik wel te zien in het huisje wat het werk van Simon en het werk van mij is geweest.

Wanneer we dan eindelijk vakantie hebben gaan we graag op pad met onze backpack. We reizen dan van plek naar plek en boeken alleen onze vliegticket. Geef ons maar een warm land met een flinke jungle en mooie duikstekken. Zo hebben we in Azië al wat leuke plekken bezocht en zijn we Vorig jaar nog in Madagaskar geweest. Nadat Simon een aanzoek deed in Sri Lanka hebben we onze huwelijks reis door Madagaskar gemaakt. Sinds September is Simon dus niet meer mijn vriend maar mijn man.

Maar waarom nou dit huisje? Tijdens het reizen hebben we heel wat leuke hotelletjes en hostels bezocht. De een nog leuker dan de andere. Toen we van een familie lid dit huisje konden overnemen hoefden we er ook niet lang over na te denken. Nu konden we het zelf ervaren. Simon kon eindelijk gaan klussen en ik heb nog een tuin!!