De Omgeving

Er is veel te doen en te zien in de omgeving. Er zijn verschillende websites waar u informatie kunt vinden. De meest uitgebreide agenda voor Drenthe vind u op Drenthe.nl. Voor iedereen is er wel wat te vinden om te doen. De omgeving staat vooral bekend om de vele fiets en wandelroutes en leuke musea. Op de camping zelf kunnen vogel liefhebbers ook prima genieten. (als je geluk hebt ligt de verrekijker klaar!)
Ik zal hier een paar leuke bezienswaardigheden neerzetten die erg leuk om te doen zijn.

Natuurliefhebbbers

Museum liefhebbers


Het dwingelderveld is een van de grootse natuurparken in Europa! Er lopen veel wandel en knapzak routes door het park. Ook zijn er leuke fiets routes te vinden. De natuur is zeer divers! Van zandvlaktes, heide en dichtbegroeide bossen tot aan vennetjes. De natuurliefhebbers komen niks te kort. Vlakbij de camping is het oriëntatiecentrum. Vanaf hier starten diverse wandelingen. Er is zelfs een nachtwandeling uitgezet in Drenthe.
Natuurlijk is dit maar een van de parken. Er is nog veel meer te doen met betrekking tot wandelen. Zo kun je het hoogste punt van Drenthe bekijken en een van de vele hunebedden.

Orvelte Museum dorp: Wilt u het echte oude Drenthe mee maken? Dan moet u zeker een bezoekje brengen aan het museum dorp Orvelte. Er is hier veel te doen en te zien, zowel voor jong als oud! Zo kunt zien hoe klompen en potten worden gemaakt, een kijkje nemen bij een kaasfabriek en de schaapskooi. 
Andere musea die te vinden zijn in de buurt zijn: Hunebedcentrum, Drents museum (waarbij de kinderen leuke activiteiten kunnen doen), Radiosterrenwacht en het gevangenis museum.

 

Vlakbij de camping staat een oorlogsmonument, er is namelijk heel wat gebeurd in deze streek. Kamp Westerbork moet je zeker gezien hebben als je geïnteresseerd bent in de 2e wereld oorlog. Hier staan nog enkele onderdelen van de barakken. Op Terhorst kun je nog 3 oefenbunkers vinden die vroeger gebruikt werden om soldaten te trainen.


nog meer!

De Kids


Voor de kunstliefhebbers onder ons zijn er verschillende beeldentuinen en galerieën te bezoeken in de buurt. Geen zin om wat te doen en te bekijken? Lekker aan het water liggen kan natuurlijk ook bij een van de vele zwemwateren in Drenthe. Zo is er het grote blauwe meer, en het hele kleine plasje op ter horst. Romantisch weekend? Wij weten de leukste restaurantjes te vinden. 

Voor de kinderen zijn er leuke thema, pret en dieren parken te vinden in de buurt. Zoals een kabouterland, het heksenmuseum, Speelboerderij, Zoo bizar (met wel hele gekke dieren), vogelpark ruinen, Wildlands, Drouwenerzand, Het leuke boomkronen pad en noem maar op. Deze zomer zal ook het DX adventure open water park geopend worden in Gasselte (klein half uurtje vanaf het huisje).En Meer....

Natuurlijk is dit nog lang niet alles van wat er te doen is in de omgeving. Je kan nog altijd een dagje langs een schaapskooi of de ooievaars. Iets actiefs? Huur een Kano, zoek een klimbos op of ga wandelen met een Geit. Kortom van alles wat. 

Er worden altijd leuke activiteiten en markten georganiseerd en ook als het slecht weer is zijn er nog vele andere mogelijkheden. Voor de meest actuele agenda voor Drenthe kun je kijken op de website van Drenthe: http://www.drenthe.nl

Voor de gasten heb ik een informatie boek gemaakt waarin verschillende tips en tricks te vinden zijn. Ook staat hier uitgebreide informatie over de parken en musea & restaurants.